in

U desetak sela na području Gacka aktivni požari

U desetak sela na području Gacka aktivni požari

U DESETAK sela na području Gacka i dalje su aktivni požari, a vatrogasci su intervenisali i tokom noći u onim mestima gde se vatra približila kućama, izjavio je komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković.

Foto: Srna

– Velike površine su zahvaćene požarima, a vatrogasci intervenišu po prioritetima i gde su ugroženi objekti – rekao je Vučković i dodao da je noć protekla relativno mirno, iako su intervenisali i od vatre branili objekte u selima Braićevići i Bodežišta.

Vatrogasci su preksinoć od požara branili i jednu vikendicu u selu Stepen.

Vučković je naveo da su tri ekipe vatrogasaca juče bile na terenu i pratile situaciju, dok su dve dežurale tokom prethodne noći i dodao da im ne ide na ruku što duva jak vetar, pa postoji i mogućnost širenja vatre.

Uzrok ljudska nepažnja

ALEKSA Vučković je dodao da su procene da su požari na otvorenom nastali isključivo ljudskom nepažnjom i apelovao naročito na seosko stanovništvo da vatru ne pali na otvorenom i da je ne ostavljaju bez nadzora.

Osim intervencija na požarima na otvorenom, koji su prethodna tri dana zahvatili gatačku opštinu, vatrogasci su tokom protekle noći intervenisali i u selu Ljeskov Dub, gde su odbranili od vatre jednu kuću, dok je pomoćni objekat izgoreo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije