in

U akciji “Vojnik” na području Foče uhapšen pripadnik oružanih snaga BiH

U akciji “Vojnik” na području Foče uhapšen pripadnik oružanih snaga BiH

U POLICIJSKOJ akciji u Foči uhapšen je muškarac iz ovog grada čiji su inicijali T. S. i Paljanin V. M., a zaplenjeno je i 27 kilograma marihuane, potvrđeno je “Novostima” u fočanskoj Policijskoj upravi (PU).

Akcija “Vojnik”, Foto MUP RS

Kako navode, uhapšeni u okviru akcije “Vojnik” privedeni su u policiju i u toku je obrada. Jedan od njih je pripadnik oružanih snaka BiH.

– U automobilu koji je vozio V. M. kasno uveče u utorak u Miljevini otkriveno je 27 kilograma materije koja izgledom asocira na marihuanu – kažu iz PU Foča.

Nakon toga obavljeni su pretresi na više lokacija u Foči. IZ MUP RS su potvrdili da je akaciju sprovela PU Foča, a bila je uključena i Uprava MUP za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske.

Povodom hapšenja vojnika OS BiH oglasilo se i Ministarstvo odbrane u Savetu ministara i Oružane snage BiH.

– Zajednički štab Oružanih snaga BiH je o hapšenju pripadnika Oružanih snaga obavešten od Policijske uprave Foča, a nadležni u Oružanim snagama BiH odmah su pokrenuli istražne radnje iz svog domena delovanja radi utvrđivanja svih činjenica – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dalje navode da Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije