in

RAZNEO SE BOMBOM NA VASKRS: Slađan Tutnjević izvršio samoubistvo na veliki praznik

DERVENĆANIN Slađan Tutnjević (59), nekadašnji srednjoškolski profesor, muzičar i direktor fabrike obuće, prekratio je sebi život raznevši se ručnom bombom, saznaju „Novosti“ od izvora upućenih u ovu tragediju.

Foto: privatna arhiva

NJegovo beživotno telo pronađeno je jutros (nedelja) na obali Ukrine, oko 150 metara od porodične kuće u ulici Pete Kozaračke bb. u Derventi.

Zasad je nepoznato zašto je ovaj 59-godišnji učesnik proteklog otadžbinskog rata digao ruku na sebe i, na Vaskrs, na ovako užasan način prekratio život.

-Prizor na mestu tragedije, na obali reke, bio je zastrašujući. Telo žrtve bilo je u lokvi krvi a donji delovi razneseni. Pronađeni su i rastrgani delovi odeće, mobilnog telefona, kao i osigurač od ručne bombe-kazuju naši izvori.

„Novosti“ nezvanično saznaju da je u ranim jutarnjim satima derventsku policiju telefonskim pozivom alarmirala rođaka nastradalog M. R., dojavom da joj je nestao rođak Slađan Tutnjević. Policijska potraga ubrzo je okončana na desnoj obali Ukrine, gde je pronađeno njegovo beživotno telo.

-Dežurna tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva naložila je uviđaj, a doktor-mrtvozornik Doma zdravlja Derventa je utvrdila da su smrtonosne povrede nastupile usled teških povreda male karlice i drugih donjih delova tela. Ona je konstatovala da je Tutnjević istog dana (nedelja) u jutarnjim časovima izvršio samoubistvo ručnom bombom-nezvanično saznaju „Novosti“.

Takođe nezvanično saznajemo da su istražioci rođake M. R. pred njenom kućom, nedaleko od doma rođaka-žrtve, pronašli cveće i poruku ispisanu na koverti od računa za električnu energiju.

-Reč je ličnoj poruci koja se, zasad, ne dovodi u vezu sa visinom računa ili eventualnim dugovanjima za struju, kao motivom ili okidačem za samoubistvo. Istina, pogotovo poslednjih dana Slađan je sve više padao u depresiju, žaleći se na mnogobrojne životne tegobe-saznaju „Novosti“.

Očito je da su materijalne, porodične i druge tegobe ovog ratnog veterana, bile pretežak životni teret, konstatuju njegovi poznanici.

BIVŠI PROFESOR, PEVAČ I DIREKTOR, OSTAO SAM

O SLAĐANU Tutnjeviću, kako saznajemo, Dervenćani imaju samo reči hvale. Znaju ga iznad svega kao „kulturnu, dobronamernu, vrednu i svestranu osobu”. Diplomirao je ekonomiju i jedno vreme radio kao profesor u srednjoj školi, potom kao direktor derventske fabrike obuće „Demos“. NJegova svestranost se ogledala i u tome da je svirao harmoniku, a u produkciji TV BN snimio je svoj CD narodnih pesama. Nakon privatizacije fabrike na čijem je bio čelu, hleb je počeo da zarađuje nabavivši veliko stado ovaca.

Nakon bračnog brodoloma, bez stečene penzije, ovaj 59-godišnjak je pre više godina ostao da živi sam, jer su mu se supruga i sada već odrasli sin odselili negde u okolinu Sarajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije