in

Postupanje Uzunovićeve biće deo argumentacije odbrane za njeno izuzeće

Postupanje Uzunovićeve biće deo argumentacije odbrane za njeno izuzeće

ADVOKAT Anto Nobilo, član tima odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, smatra da je sudija Sena Uzunović, koja se u sudnici pojavila umesto Mirsada Strike, u sudnicu došla pripremljena da pošto-poto pokrene postupak i da glavni pretres počne čitanjem optužnice.

Foto: Printskrin

Nobilo je, gostujući u emisiji Drugi ugao, pojasnio da, ako imate zajedničku optužnicu i dođe do razdvajanja postupaka, kao u slučaju Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, optužnica mora biti dorađena i mora da opisuje samo jednog optuženika.

Navodi i da je nakon zatraženog izuzeća sudije, zakon jasan, mora se obustaviti postupak, osim kod hitnoće ili ako će postupak biti ugrožen, što nije slučaj.

– Upravo će ovakvo postupanje sudije Uzunović biti deo argumentacije odbrane u pisanom zahtevu za njeno izuzeće – poručio je Nobilo.

Navodi da je Sena Uzunović ignorisala svojim faktičkim radnjama postojanje zahteva za izuzeće i provela je sve ono što je mislila da sprovede.

– Po meni, ona je ocenila da može, odbrana smatra da ne. Mi ćemo. naravno. u jednom momentu, ako bude potrebno. u žalbi sve to elaborirati i pokazati da je došlo do teškog kršenja prava okrivljenog – poručio je Nobilo.

Podsećamo, u Sudu BiH juče je održano ročište protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umesto Mirsada Strike.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije