in

Položeni venci herojima otadžbinskog rata

Položeni venci herojima otadžbinskog rata

VIŠEDNEVNI program obežavanja Dana grada Banjaluka, 22. aprila nastavljen je i juče odavanjem počasti kod spomen-obeležja palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca, zatim kod Spomenika palim Krajišnicima, i polaganjem venaca na Spomenik 12 beba u centru grada.

Foto: N.L.

Vence su položili predsednik NS RS Nenad Stevandić, srpski član PBiH Željka Cvijanović, izaslanik predsednika Republike Marko Romić, predstavnici grada, organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, SUBNOR, bivši logoraši iz Drugog svetskog rata i Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka.

Obeležavanje Dana grada biće završeno u sredu uveče svečanom akademijom i dodelom plakata zaslužnim građanima i kolektivima.

Podsećamo, u prisustvu brojnih sugrađana proslava Dana grada Banjaluke upriličena je u Parku Mladen Stojanović uz veliku tortu i spektakularan program, koji je priredio Gradski tamburaški orkestar.

– Banjalučani su za Dan grada dobili mnoštvo rođendanskih poklona za koje su mnogi govorili kako su neostvarivi i nemogući. Prvi poklon jeste besplatan prevoz za penzionere u najvećem gradu Srpske – izjavio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je napomenuo da u ovom trenutku 48.000 banjalučkih penzionera, građana starijih od 65 godina, kao i onih mlađih od 65 godina koji su ispunili uslove za penziju, dobijaju doživotno besplatan javni prevoz.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije