in

Ognjen Drljača bije bitku sa opakom bolešću

UPRKOS svakodnevnim izazovima sa kojima se susreće porodica sedmogodišnjeg Ognjena Drljače iz Banjaluke, koji se već pet godina bori sa epilepsijom, praznično raspoloženje nije izostalo ni ove godine.

Foto: Printskrin

Prema rečima njegovog oca Borislava, krajem prošle godine, zahvaljujući humanosti ljudi koji su omogućili prikupljanje finansijskih sredstava, Ognjen je otputovao u Francusku na dalje lečenje.

– Išli smo u Francusku i sada čekamo nalaze. Božić dočekujemo u stanu koji su nam ustupili Goran i Sanja Stupar iz Motika kako bismo pregurali zimu. Posebno sam zahvalan Ivani Cvikić i Branislavu Vučiću koji su organizovali humanitarnu akciju za Ognjena. Takođe, zahvalan sam Darku Tadiću i njegovoj porodici iz Liona, porodici Sakat i Katić, i kaluđerima – ističe Drljača, koji je inače demobilisani borac i dodaje da od države ne očekuje ništa.

Mnogi izazovi su prevaziđeni, ali bitka i dalje traje, govori Drljača prisećajući se svih koji su uz njega stajali u teškim momentima.

– Borac sam koji je prošao sve od Vukovara, Zapadne Slavonije i završio na obroncima Manjače, ipak, ova borba mi je najteža. Zato cenim što su moja braća iz ratnih perioda i ovaj put sa mnom rame uz rame koračali u borbi za ozdravljenje mog sina – priča Borislav za “Novosti”.

Prepušteni sami sebi

POSLE rata sam se snalazio kako sam znao i umeo jer se država nije brinula nikako o nama demobilisanim borcima VRS, a i sada smo prepušteni sami sebi. Imam dvoje dece, dva sina, a mlađi boluje od epilepsije od svoje treće godine. Lečenje je jako skupo, a supruga i ja ne radimo, pa nam najveću podršku pružaju naši prijatelji, ističe Drljača.

Borislav i njegova supruga trenutno nisu zaposleni kako bi Ognjenu mogli pružiti potrebnu negu, što im onemogućava da skupe dodatna potrebna sredstva za dalje lečenje. Nedavno, njegova supruga Željka otkrila je da ima rak štitne žlezde, ali kako govori Drljača, borac je sada na drugom frontu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije