in

NIKO KAO ĐORĐE: Novi uspeh mladog virtuoza iz Bijeljine

JEDANAESTOGODIŠNJI virtuoz na harmonici iz Bijeljine Đorđe Perić osvojio je još jedan gran-pri, ovaj put u Lisabonu, i tako zabeležio 87. nagradu.

Foto V. M.

Festival Portugal Art Carnival u Portugaliji održan je u onlajn formatu i okupio je više od 300 takmičara iz 20 zemalja.

Perić je učenik Muzičke škole “Kornelije Stanković” u Bijeljini, u klasi profesora mr Slaviše Perića.

U disciplini instrumentalni žanr, uzrasne kategorije 10 godina i stariji, Đorđe je bio najbolji, a žiri festivala mu je dodelio Gran-pri kao pobedniku celokupnog takmičenja.

U disciplini kamerni ansambli kategorije do 16 godina, Đorđe je nastupio zajedno sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom i osvojili su zlato.

Direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković” Slaviša Perić u Lisabonu je dobio priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visoko kvalitetnu obuku laureata svih uzrasta.

Profesor Slaviša Perić je istakao da je ponosan na sve dosadašnje rezultate učenika koji na najbolji mogući način promovišu zemlju i region na festivalima širom Evrope.

– Postignutim rezultatima postali smo prepoznatljivi širom Evrope, a naši učenici su na ovaj način najbolji kulturni ambasadori naše zemlje – naglasio je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije