in

Nije bilo spasa majki i ćerki

KOMANDIR Odeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić rekao je da su u noćašnjem požaru u Mokrom izgoreli majka i dete, kao i kompletno prizemlje i sprat levog dela dupleks kuće.

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, požar nije primećen na vreme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan, piše Srpskainfo.

Radi se o domaćinstvu u kojem živi bračni par sa troje dece i njihovi roditelji.

Otac je iz kuće uspeo izvući dvoje dece, te se vratio po kćerku (8) i suprugu (33), ali se vatra rasplamsala i više nije mogao da uđe u vatrom zahvaćenu kuću.

– Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je izneo dvoje dece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim detetom i nije uspela izaći – rekao je Božić.

– Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalazi žena i dete. Gasilo se sa spoljašnje strane nakon čega smo dobili pojačanje i ušli u kuću – istakao je Božić.

On je rekao da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i u dečijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tela, jedno dečje, a drugo od majke.

Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3.45 časova.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je ranije da uviđaj vrše policija, tužilac i sudski veštak, nakon čega će biti poznat uzrok požara.

BONUS VIDEO: KULjA DIM IZ KROVA – Snimci velikog požara na Senjaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije