in

Marfi i smutljivci slični njemu ne mogu ovde da sprovedu ono što rade u Federaciji

Marfi i smutljivci slični njemu ne mogu ovde da sprovedu ono što rade u Federaciji

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Američka ambasada i njen ambasador nisu ovlašćeni da u ime BiH i njenih naroda pregovaraju i dogovaraju bilo kakva rešenja.

Foto: V. Tripić

– Njihovo uplitanje u rad pravosudnog sistema, kao i njihova uloga u političkim procesima su očigledni. Bez ikakve zadrške daju uputstva pravosudnim institucijama kako će obavljati svoj posao – rekao je Dodik, komentarišući saopštenje Ambasade SAD u Sarajevu.

Kaže da su se iz Brisela u mesecima za nama čule razne kontradiktornosti.

– Jedan dan su izražavali podršku jednom rešenju, da bi drugog dana kritikovali isto. Nismo spremni da dopustimo da Marfi, koji je navodno američki ambasador, u naše ime vodi procese i preko nekog Šmita donosi odluke koje jedino mogu doneti izabrani predstavnici naroda. Briselska administracija treba da pokaže da je istina da želi suverenu BiH i da prestane da sledi suludu Marfijevu priču. Nismo spremni da dopustimo da se neko igra s nama i eksperimentiše s pravom, zakonima i Ustavom – naveo je Dodik.

Dejtonski sporazum je kaže, činjenica koju niko ne može osporiti ili oblikovati onako kako bi to želeo.

– Druge zemlje neka u svojoj kući raspakuju i oblikuju zakone, pravo i pravdu. BiH je rekla sve što je imala. Dolazi neko novo vreme i pitanje je dana kada ćemo gledati neku novu međunarodnu politiku. Marfi i smutljivci slični njemu, koji su se upustili u kriminalne aktivnosti sa Šmitom, ne mogu ovde da sprovedu ono što rade u Federaciji. Vlast u Srpskoj vodi odgovornu politiku i ima mogućnost za donošenje odluka i rešenja kojima će zaštititi prava svog stanovništva i zaštititi Srpsku – kaže Dodik.

Mogu da šalju koga hoće, ali to kako navodi “neće rešiti nijedan problem u BiH”.

– Politika mešanja u unutrašnja pitanja zemlje koja bi trebalo da bude suverena je neprijateljska i njihova podrška rešenjima kojima se staje na stranu jednog naroda vodi destabilizaciji ne samo BiH, nego i celog regiona – istakaoje Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije