in

Imamo spremno sistemsko rješenje za borce

POSLANIK u Narodnoj skupštini Republike Srpske i nosilac liste Srpske demokratske stranke za PSBiH u Izbornoj jednici 3, Darko Babalj, poručio je da ova stranka ima spremno rješenje za pitanje boraca u RS.

– Mi već imamo spremno sistemsko rješenje za borce i to će biti prvi zadatak nove vlasti. Borcima ćemo vratiti dostojanstvo i omogućiti primanja koja će biti u skladu sa njihovom borbom za očuvanje Republike Srpske i žrtvom koju su podnijeli tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata – istakao je Babalj.

Babalj je rekao da su djeca poginulih boraca još bez zaposlenja, što je poražavajuće za sve institucije i društvo u cjelini.

– Naše majke više neće morati da strahuju za bezbjednost svoje djece, naše majke više neće plakati zbog toga što su im kriminalci odveli djecu u pakao droge. Odmah ćemo početi da se obračunavamo sa kriminalom, korupcijom i dilerima droge. Siguran sam da će, nakon potpunog raspakivanja Skaj aplikacije, uslijediti nova hapšenja ljudi iz kriminalnog miljea, ali i njihovih saučesnika, saradnika, nalogodavaca iz vrha vlasti i njima bliskih lica. Doći će taj dan! Nemojte misliti da ćete još dugo biti nedodirljivi, da ćete i dalje nečasno zarađivati milione, kriminalizovati institucije, sijati strah, preprodavati drogu po ulicama i trovati našu djecu – poručio je Babalj.