in

Дан полиције у Приједору обиљежен у жалости због смрти Башића

У цркви Свете Тројице у Приједору данас је, поводом Дана полиције Републике Српске, служен парастос, док је у просторијама Полицијске управе /ПУ/ положено цвијеће и прислужене свијеће испред спомен-обиљежја погинулим припадницима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Због недавног убиства начелника Сектора криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића ове године је Дан полиције обиљежен скромно и у жалости.

На спомен-обиљежје цвијеће је положило руководство Полицијске управе Приједор, представници Мјесне борачке организације СЈБ-ЦЈБ Приједор, Градске управе и Борачке организације и породице погинулих припадника Полицијске управе Приједор.

Замјеник начелника ПУ Приједор Стево Томчић рекао је да је Дан полиције Републике Српске ове године скромно обиљежен и да је парастосом, полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа, ова управа показала да припадници Министарства унутрашњих послова који су дали живот за одбрану Републике Српске нису заборављени, нити смију бити.

– У одбрамбено-отаџбинском рату живот за Републику Српску су дала 74 припадника ПУ Приједор и шест припадника Седмог одреда специјалне бригаде полиције. Због тешког убиства нашег колеге Раденка Башића данашњи дан смо обиљежили скромно и у жалости и све остале активности које су биле планиране поводом обиљежавања 4. априла уз сагласност МУП-а смо отказали – изјавио је Томчић.

Он је у своје име и испред Полицијске управе Приједор честитао свим припадницима МУП-а Републике Српске данашњи дан и пожелио им успјешан рад у наредном периоду.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Ранко Колар изјавио је да су припадници МУП-а Републике Српске дали немјерљив допринос за одбрану Српске.

– Сигурно је да овај датум треба сваке године обиљежавати. Ове године је јубиларно 30 година и са свим овим проблемима са којима се Република Српска сусреће, сигурно ће уз помоћ припадника МУП-а Републике Српске бити лакше ријешени. МУП Републике Српске је јако битан фактор и желим срећу свим припадницима у даљем раду – рекао је Колар.

Начелник Сектора криминалистичке полиције у Приједору Раденко Башић убијен је 21. марта, а у истрази су ухапшени Александар Миљатовић и Далибор Раилић.

(Срна)