in

“Sve što je u svom govoru u UN rekao “čuvar fotelje” je njegov lični stav i BiH nema nikakve veze s tim”

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Šefik DŽaferović nastavlja da deluje unilateralno, kršeći Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsedništva, iznoseći privatne stavove pred Generalnom skupštinom UN-a i lažno tvrdeći da govori u ime BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: V.Tripić

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik DŽaferović nastavlja da deluje unilateralno, kršeći Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsedništva, iznoseći privatne stavove pred Generalnom skupštinom UN-a i lažno tvrdeći da govori u ime BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– Sve što je u svom govoru rekao ”čuvar fotelje” je njegov lični stav i BiH nema nikakve veze s tim – objavio je Dodik na Tviteru. DŽaferović se obratio juče na Generalnoj skupštini UN u NJujorku, rekavši da su spoljnopolitički ciljevi BiH članstvo u EU i NATO i izrazio očekivanje da će nakon izbora 2. oktobra, BiH još snažnije nastaviti na tom putu.

– Spoljnopolitički cilj BiH je i regionalna saradnja. Bosna i Hercegovina želi dobre odnose sa svojim susedima, uz međusobno uvažavanje, poštovanje i princip reciprociteta. I jedino je tako moguće graditi odnose sa BiH – rekao je DŽaferović, kako su prenele Nezavisne.

BONUS VIDEO:  Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije