in

Sprečio krađu, pa zaradio biber sprej od “zalutalog turiste”

Sprečio krađu, pa zaradio biber sprej od “zalutalog turiste”

SPLIĆANIN je pukom srećom izbegao pljačku stana u centru grada, a kako bi upozorio sugrađane objavio je snimak s video kamere na Fejsbuku.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Video prikazuje “zalutalog turistu” koji je u potrazi za “bel toauer” od svih mesta zalutao baš u stan autora snimka, oca troje dece koja takođe žive u stanu, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Bio sam kod komšije na terasi, a igrom slučaja sam otišao do svog stana, koji je na istom spratu, jer mi je trebao novčanik. Ulazim u stan kad ono… u stanu mi stoji nepoznata osoba, a čim me je ugledao izvadio je mapu grada Splita i ka ono pravi se da ne zna gde je, da traži “bel tauer”, pita mene kako će doći do zvonika. Od svih mesta je baš meni u stan došao da traži zvonik – započinje priču B. Đ.

Video je objavio jer smatra da turizam sa sobom donosi i bande koje ciljano pljačkaju građane, a napominje i da je ovo drugi put da neko pokušava da gaopljačka.

– Muškarac tamnije puti koji loše priča engleski jezik, visok oko 180 centimetara se nonšalantno ušunjao u zgradu i ušao nam u stan. Znam za ovakve finte, kad ih uhvatiš, izvade mapu i pretvaraju se da su se izgubili. Iako me je isprskao biber sprejem, nisam mu dao mira sve dok ga nisam oterao skroz do Pjace! Moram napomenuti da ovo nije herojski čin, već potez očajnika. Svaka čast policija koja je na vreme reagovala, ali smatram da treba pronaći efikasnije rešenje kako se ovakvi scenariji ne bi ponavljali – poručio je.

Cijeli video okršaja pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije