in

“SMRT ČETNICIMA, SLOBODA HRVATIMA” Skandal i divljaštvo na komemoraciji za žrtve zločinačke akcije “Oluja” u Deringaju (VIDEO)

“SMRT ČETNICIMA, SLOBODA HRVATIMA” Skandal i divljaštvo na komemoraciji za žrtve zločinačke akcije “Oluja” u Deringaju (VIDEO)

SRPSKO narodno vijeće (SNV) danas je organizovalo komemoraciju za sve one koji su izgubili živote, živote svojih bližnjih, domove i zavičaj tokom i u danima nakon zločinačke akcije “Oluja” .

Foto: Printscreen/Jutjub/CROPIX

Ovogodišnja komemoracija održala se u opštini Gračac, u selu Deringaj, u neposrednoj blizini pravoslavne crkve Uspenija Presvete Bogorodice u 11 sati.

Na čelu komemoracije bili su Milorad Pupovac i Vesna Teršelič iz Centra za suočavanje s prošlošću, a komemoraciju je obeležio skandal u režiji Autohtone hrvatske stranke, na čelu sa Draženom Kelemincem, prenosi Dvevno.hr.

Naime, Autohtona hrvatska stranka organizovala je sramni “kontra skup” u Deringaju, pa su se na komemoraciji nevino ubijenim žrtvama zločinačke akcije “Oluja” pristalice ove nacionalističke partije pojavile sa Draženom Kelemincem na čelu, sa parolama i majicama na kojima su bile ispisane sramne poruke. 

Sam Keleminec provocirao je crnom majicom sa jezivim natpisom “Smrt četnicima, sloboda Hrvatima”, dok su ostali razvili transparent sa natpisom “Krvavi SRB”.

U videu ispod pogledajte kako je izgledao ovaj divljački čin. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije