in

Pronađena trojica dečaka koja su nestala u Hrvatskoj

Sva trojica dečaka, koja su u nedavno nestala u Hrvatskoj, pronađena su živa i zdrava, javljaju hrvatski mediji.

Foto: Nestali Hrvatska

Nakon nestanka 14-ogodišnjaka juče u Zagrebu i još dvojice dečaka iz Zagreba i Rijeke policija je pokrenula potragu, ali se, kako prenosi hrvatski Indeks, ispostavilo da su neki dečaci odlučili da produže zimske praznike i ne vrate se u dom.

– Dobio sam informaciju da je jedan od tih dečaka naš štićenik koji se nije vratio u našu ustanovu nakon školskih praznika. Mi smo stupili u kontakt s centrom i stupili smo u kontakt s majkom. On bi sada trebalo da bude na putu prema ustanovi – rekao je direktor Centra za pružanje usluga doma socijalnog rada Dugave Božo Vrkljan.

Tokom nekoliko proteklih dana hrvatskoj policiji je prijavljen nestanak trojice dečaka rođenih 2009. godine, dvojica se nakon praznika nisu vratila u domove za decu u kojima su smešteni – jedan u Brezovici, a drugi u zagrebačkim Dugavama, dok je u međuvremenu, potraga za dečakom u Rijeci obustavljena jer je pronađen.

Prvi je 7. januara nestao Ivan Šnajdar, koji se udaljio s adrese u Zagrebu, dan kasnije u Rijeci je nestao Lukas Kiralj Jeremić, a istog dana u Zagrebu je nestao i Patrik Geck.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije