in

PRETUKLI DECU JER IM SE UČINILO DA SU SRBI? Užas u Hrvatskoj, nasilnici pomislili da su maloletnici

U centru Vukovara, u subotu oko 22.25 sati, došlo je tuče u kojoj je više dečaka povređeno, a neki su zadobili i teške telesne povrede. Od njih desetak nekoliko je uspelo da pobegne, šestoro je pretučeno, od kojih troje brutalno i prevezeni su u KBC Osijek.

Foto Ž. Knežević

– Policijska uprava vukovarsko-sremska je sinoć 6. januara 2024. godine primila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, oko 22.25, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažovana hitna medicinska pomoć i u toku je sprovođenje kriminalističkog istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja – stoji u saopštenju Policijske uprave vukovarsko – sremske.

Večernji list piše da, “kako to i najčešće bude kod ovakvih događanja u Vukovaru u prvi trenutak se mislilo da se radi o međunacionalnom sukobu i da su se sukobile dve navijačke grupe”. Međutim, kako piše Večernji list, ovaj put se nije to dogodilo što “potvrđuju i objave roditelja neke od dece koja su pretučena”.

Tako u jednoj objavi stoji: “Samo da se zna BBB Vukovar počeli i hrvatsku decu od 13-14-15 godina da premlaćuju”.

Prema informacijama od članova porodice pretučene dece sve se događalo u središtu Vukovara i u trenutku kada su pretučena deca šetala gradom.

– To su deca koja se znaju od prvog razreda osnovne škole. U gradu uveče šetaju gradom i druže se. To su sve deca od 15-ak godina. Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji mladići, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam deca prenela, oni su u jednom trenutku čuli da neko od dece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o “delijama” – kažu sagovornici Večernjeg lista.

Odmah potom su ih napali i, kako su im deca posle prenela,  tukli rukama i nogama.

BONUS VIDEO – “POLICIJA, RUKE NA LEĐA”: Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije