in

ORBAN SAOPŠTIO NACIJI: Borba ulazi u novu fazu

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da borba Mađarske protiv pandemije kovid-19 ulazi u novu fazu i da će početak noćnog policijskog časa biti pomeren na ponoć.

Foto: EPA

Orban je dodao i da će ugostiteljski lokali od sutra biti otvoreni do 23 sata, prenosi mađarska agencija MTI.

Ugostiteljski objekti će, takođe, moći da otvore svoje zatvorene delove i da služe klijente sa potvrdama o imunizaciji, izjavio je Orban u svom redovnom intervjuu za radio “Košut”.

Hoteli, zoološki vrtovi, muzeji, bioskopi, pozorišta, teretane i sportski objekti, ponovo će se, prema njegovim rečima, otvoriti i mogu ih posetiti maloletnici u pratnji roditelja.

Orban je naglasio da će sa vakcinacijom, koja je do juče uveče dostigla cifru od 3.911.000 miliona ljudi, Mađarska danas sigurno preći granicu od četiri miliona, što će otvoriti vrata za uvođenje novih propisa od sutra.

U međuvremenu, Mađarska će, kako je rekao, početi da vakciniše decu uzrasta od 16 do 18 godina, sa vakcinom “Fajzer/Biotek”, nakon 10. maja, kada se završe srednjoškolski ispiti.

– Mađarska sada ima dovoljno vakcina za sve koji žele da se vakcinišu – rekao je Orban, ali je upozorio da pandemija još nije gotova i da je potrebno ponašati se odgovorno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije