in

“Ona je bila časna i poštena žena” (FOTO)

“Ona je bila časna i poštena žena” (FOTO)

NOVI slučaj femicida potresao je Bosnu i Hercegovinu. Naime, u Tuzli je službenik MUP-a Tuzlanskog kantona Elvis Ćustendil sa više hitaca ubio Amru Kahrimanović, koja je preminula na licu mesta.

Foto: Fejsbuk printskrin

Ćustendil je potom pobegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živeo. Kako je potvrdio Dževad Korman, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske, Ćustendil je bio alkoholisan.

Portal Dnevno avaz kontaktirao je porodicu ubijene Amre Kahrimanović, koja je demantovala navode da su ona i Ćustendil bili u nekakvoj vezi.

Sin i brat ubijene su izjavili da je Karimanovićeva bila časna i poštena žena u svojoj veri.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Ćustendil nije dežurao kobne noći. U bar je došao sa prijateljima sa kojima je pio. Sat vremena pre ubistva dogodio se incident u lokalu, zbog čega je pozvao policiju jer je jedan od njegovih „kolega” sa kojim je sedeo remeti javni red i mir.

Kahrimanović je, kažu očevici, tražio od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate ono što su popili i da odu, ali je Ćustendil, koji je bio čest gost ovog lokala, to odbio.

Nakon toga je došlo do svađe između nesrećne žene i policajca, zbog čega je Ćustendil izvadio pištolj i ispalio nekoliko metaka u nju, piše Avaz.

(Kurir/Jutro.hr.)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije