in

NEĆEMO POLITIČARE NA PROTESTU: Roditelji napadnutih tinejdžera u Vukovaru ogorčeni; uhapšeno šest huligana

Iako se proteklih dana spominju informacije o pet uhapšenih pripadnika navijačke grupe Bed blu bojsi zbog napada na maloletnike u Vukovaru u subotu uveče, hrvatska policija je, po pisanju medija, uhapsila – šestoricu.

FOTO: Tanjug/AP

Radi se o mladićima od 19 do 25 godina. Petoricu terete za napad, a jednog za pomaganje nakon kaznenog dela.

Dvojica su bila uhapšena u Grčkoj zbog tuče u Atini prošle godine. Radi se o F. L. (25) i o J. J. (20). Još jedan od napadača, D. K. (22), povezuje se s Grčkom. Naime, za njim su grčke vlasti raspisale poternicu jer veruju da je učestvovao u toj tuči, ali je uspeo da pobegne.

Podsetimo, BBB-ovci su tukli decu i šutirali, udarajući ih u glavu. Jedan od dečaka ima frakturu lubanje i lica, drugi frakturu orbite s krvarenjem u glavi i oku, hematom ispod oka, treći ima razbijene zube i vilicu, takođe hematome ispod oka i po celom telu, četvrtog su izudarali i pokušali da bace u reku Vuku, ali se dete grčevito držalo za svog napadača pa su ga na kraju bacili na tlo i isšutirali, peti ima jedno polomljeno rebro, a drugo mu je napuklo. Svi su završili u bolnici.

– Sramotno je i ponižavajuće da niko iz te grupe navijača BBB roditeljima i gradu Vukovaru nije uputio izvinjenje, niti se obratio javnosti, niti su nazvali nas roditelje. Jadno i bedno! A znaju doći u Vukovar na dan sećanja, teatralno da hodaju odeveni u crno sa kapuljačama na glavama na začelju kolone, njih 400-500, sa vencima za poginule. Znaju da govore kako je Vukovar njihova kuća, njihov grad. Lažno domoljublje. Kažu naši političari da su to ‘naši dečki’. Nisu naši. Vaši su. Vama služe – pitaju se ogorčeni roditelji koji pozivaju sve na subotnji veliki protest protiv nasilja na ulicama Vukovara.

Političarima su rekli da ne dolaze jer neće da dopuste da na ovome skupljaju predizborne poene.

(24sata)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije