in

Majka se potresnim rečima prisetila svoje tragično stradale ćerke

Majka se potresnim rečima prisetila svoje tragično stradale ćerke

OVE nedelje navršava se tačno godina od stravične nesreće koja je odnela živote Azre Spahić i Alme Suljić, dve doktorke, dve drugarice.

Foto: Fejsbuk

Tog 26. maja 2023. godine životi kakvim su do tada živeli stali su za obe porodice. Majke i očevi ostali su bez kćerki, braća bez sestara, sestra bez sestre, muž bez supruge, momak bez devojke.

Previše boli

Automobilom ih je udario Armin Berberović. Azra Spahić preminula je na licu mesta. Njena porodica, prijatelji, poznanici će s u neđelju, 26. maja, okupiti ispred male Harmanske džamije u Bihaću, gde će se proučiti Jasin i tevhid, nakon čega će posetiti njen mezar na Humcima.

Istog dana u Sarajevu organizovana je memorijalna šetnja za Azru i Almu od Medicinskog fakulteta do mesta njihovog stradanja na Marindvoru, odnosno do mesta na kojem se nalazi spomen-ploča.

Foto: Društvene mreže

Alma je preminula skoro mesec nakon nesreće, 23. juna 2023. godine.

Aida Spahić, Azrina mama, i Adela Suljić, Almina majka, želele su da govore za “Dnevni avaz“, ali za to nisu smogle snage. Rekle su da ih previše boli.

– Ponekad zafale reči, a kad zafale reči, možeš misliti koliko ti fali taj neko – citirala je Đorđa Balaševića kratko Aida Spahić.

Alma je s Azrom i društvom kobne večeri bila u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata. Majci je poslala video na kojem trubači sviraju.

Sad sam ja izašla bez vas. S porukom: “Lijepo je doć’ u svoju čaršiju” – glasila je poslednja Almina poruka.

Adela Suljić na to je odgovorila: “Neka si, i treba.“

I više nikad nije dobila poruku od svog deteta, nikad više joj glas nije čula, niti je osetila njen poljubac, zagrljaj. Nije ni Aida Spahić od svoje Azre.

Berberović bio pod uticajem droge

Kobna nesreća desila se 26. maja 2023. godine u 23.30 sati na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina u Sarajevu.

Armin Berberović Almu Suljić i Azru Spahić udario je automobilom. Vozio je bez vozačke dozvole, pod uticajem droge i alkohola i velikom brzinom. U toku je suđenje u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

(Avaz)

BONUS VIDEO


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije