in

Fizički nasrnuo na devojku u gradskom prevozu, a potom maloletnu devojčicu gurnuo iz tramvaja

POŠTO je policija objavila da traga za muškarcem iz tramvaja uz njegov opis, građani su pomogli u rasvetljavanju njegovog identiteta, javlja index.hr.

Foto AP

– Policijska uprava zagrebačka objavila je da je završila kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela telesna povreda na štetu 22-godišnjakinje, zatim krivično delo telesna povreda i oštećenje tuđe stvari na štetu maloletne osobe, te krivično delo povreda detetovih prava na štetu još jedne maloletne osobe – saopštila je zagrebačka policija, piše Indeks.hr.

– Sumnja se da je 2. septembra 2023. oko 22.30 sati, tokom vožnje u tramvaju, prvo došao u verbalni sukob s prisutnim putnicima pri čemu je na njih vikao govoreći im pogrdne reči, da bi potom oštećenu 22-godišnjakinju, u nameri da je povredi, uhvatio za ruku, naglo je povukao s tramvajskog sedišta i srušio na pod. Ona je zbog toga lakše povređena, a lekarska pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava – navodi policija.

Na neprikladno ponašanje, u nameri da ga zaustavi u tome, upozorila ga je jedna od putnica u tramvaju, maloletnica, nakon čega joj je osumnjičeni prišao s namerom da je povredi, te je dvaput udario u lice, pri čemu joj je oštetio i naočare.

Nakon što se na tramvajskoj stanici tramvaj zaustavio, rukama je gurnuo maloletnicu, usled čega je ona pala na ulicu, gde joj je potom prišao, uzeo mobilni telefon iz ruku, te u nameri da ga ošteti, bacio u izlog. Maloletnica je lakše povređena, a lekarska pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Materijalna šteta iznosi oko 500 evra.

Ujedno se sumnja da je počinio krivično delo povrede detetovih prava na štetu još jedne maloletnice, koju je tokom navedenog događaja istovremeno, uz pomenutu maloletnicu, gurnuo kroz otvorena vrata tramvaja, pri čemu je ona pala na trotoar. Takvim ponašanjem grubo je povredio njena prava.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: “POLICIJA, RUKE NA LEĐA”: Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije