in

Admir Arnautović Šmrk priveden u Sarajevu

MENADŽER Jale i Bube Admir Arnautović Šmrk je uhapšen.

Foto: Jutjub/RTV Pink Official

Naime, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen Admir Arnautović rođen 1980. g. u Sarajevu, dok je za licem A. M. rođenim 1985. g. raspisana operativna potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja, piše Blic. 

Takođe, uhapšen je F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iz člana 237 KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih dela.

Uhapšeni su zadržani u službenim prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Saznajemo da se radi o Admiru Arnautoviću, javnosti poznatijem kao Šmrk, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem brojnih krivičnih dela, i Fahrudinu Gačanoviću, trenutnom uposleniku DKPT-a, a koji je dugo godina radio kao službenik SIPA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije