in

U pomoravskom selu kod Kraljeva održana tradicionalna sportska manifestacija

U pomoravskom selu Mrsać nadomak Kraljeva održana je tradicionalna, 54. po redu novogodišnja ulična atletska trka koja je duže od pet decenija na programu dan pre čuvenog maratona u brazilskom Sao Paolu.

priv.arhiva

Ova sportska manifestacija, jedna od prvih u Srbiji u novoj godini, okupila je pedestak takmičara iz nekoliko klubova širom Srbije, kao i iz Republike Srpske. Pobednica trke u seniorskoj konkurenciji, u trci na 3.400 metara, bila je Lenka Nikolić, atletičarka Novog Pazara, dok je kod muškaraca stazu od 6.800 metara najbrže savladao Aldin Ćatović, takođe atletičar Novog Pazara.

– Drago mi je zbog pobede koja je, nadam se, dobra uvertira pred evropsko prvenstvo za mlađe juniore i ostala međunarodna takmičenja u 2024. godini – rekao je Ćatović kome je ovo treća pobeda u Mrsaću u različitim uzrasnim kategorijama.

U trci lokalnih osnovaca pobedili su Lena Minić i Vukan Torlaković, a kod mlađih pionirki i pionira Nerma Ćebović iz Novog Pazara i Mihajilo Jakšić iz Užica. U pionirskoj konkureciji najbrži su bili Novopazarci Saida Mušović i Kaid Koca, kod mlađih juniorki Mina Belaćević iz AK Lazarevac, a u trci juniora Kabir Ziljkić iz Novog Pazara. I ovog puta održane su i trke veterana u kojima su prvi kroz cilj prošli Živorad Dragović, Ljubiša Denić, Milan Matijević i Biljana Kosteska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije