in

TUŽAN DAN ZA ITALIJU: Preminuo šampion kog je Mihajlović hrabrio da pobedi rak

Siniša Mihajlović ostao je bez prijatelja koji je vodio bitku protiv kancera, Filipa Mondelija, italijanskog veslača.

Foto: Instagram

Filipo Mondeli je bio osvajač evropskog zlata, doneo je veliko odličje Italiji 2018. godine, a u februaru 2020. počela je njegova bitka protiv kancera kostiju, koji je otkriven u nozi.

Preminuo je u 26. godini, a sa Mihom se sprijateljio tokom lečenja, jer ga je trener Bolonje inspirisao i hrabrio da prebrodi tešku bolest.

Mihajlović je pobedio leukemiju, nažalost, mladi Mondeli svoju bitku nije dobio protiv opake bolesti.

– NJegova snaga, njegove reči da opišu utakmicu protiv leukemije… Pogodio me je svojim duhom ratnika. Oboje smo u Bolonji. Možda ću ga jednog dana upoznati“, rekao sam to pre izvesnog vremena u intervjuu za Gazeta delo sport. Da li se sećate o kome sam govorio? Juče sam zahvaljujući dvojici prijatelja upoznao Mihajlovića, iznenadio me je. On je borac od kog moram mnogo da naučim o tome kako se nositi sa svojom bolešću. Hvala na ovom fantastičnom iznenađenju, naravno, porodici Mihajlović, Sinišinoj supruzi Arijani, što me je primila u svoj dom –  napisao je Filipo u februaru ove godine.

To je bila poslednja fotografija koju je objavio, a vest o njegovoj smrti slomila je srce Arijani, koja je silno želela da mu pomogne.

– Uvek ćemo te nositi u srcu. Počivaj u miru –  napisala je Arijana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije