in

Trenutno 79 sportista u našem olimpijskom timu

Trenutno 79 sportista u našem olimpijskom timu

ONOG trenutka kada je postalo jasno da se i ženska košarkaška rperzentacija Srbije kvalifikovala za sledeće Olimpijske igre u Parizu postalo je jasno da je trenutni broj zastao na 79 članova našeg olimpijskog tima.

Foto: Tanjug

Dakle, posle odbojkašica, vaterpolista, košarkaša i košarkašice su obezbedile vizu za Pariz i tako dodale još 12 učesnika Srbije na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Pre košarkašica za Pariz su se na Svetskom prvenstvu u Dohi izborili i vaterpolisti, a zvanično je poznato da će umesto 12, u selekciji Uroša Stevanovića moći da bude 13 igrača. Što se ekipnih sportova tiče, ispostavilo se da će košarka, u muškoj i ženskoj konkurenciji, ustvari biti najbrojniji srpski timski sport ovog leta na Olimpijskim igrama, jer osim 24 naše uzdanice na parketu, priključila su se odavno i četiri učesnika na turniru basket tri na tri.

Do početka igara u Parizu treba očekivati da Srbija prebaci broj od sto učesnika jer tek treba da se kvalifikuju atletičari, plivači, tekvondisti, strelci, veslači, teniseri… Zato je već sada jasno da će u Parizu biti više srpskih sportista nego u Tokiju.

U Japanu ih je bilo 87 i iz Tokija je doneto čak devet medalja. Sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru stiglo osam medalja, a na njima je učestvovalo 103 srpska sportista.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije