in

Srpskim policajcima još dva zlata

Srpskim policajcima još dva zlata

LEPE vesti nastavljaju da stižu iz Roterdama, gde se održava Svetsko prvenstvo sportista policajaca i vatrogasaca. Rvači su nastavili svoje takmičenja i danas su osvojene još dve medalje, i to zlatne.

FOTO: MUP Srbije

U jutarnjem programu Sebastijan Nađ, bio je sjajan u polufinalu, gde je pobedio Nemca Jakobsa Nika, kategorija 77 kg. U borbi za zlato pobedio je jakog Iranca, Rakšani Hamida.

Uz Nađa je kao trener bio proslavljeni rvač Davor Štefanek. On je od organizatora SP dobio specijalnu pozivnicu da učestvuje u kategoriji do 82 kg. Štefanek je pristao. U polufinalu za rivala je imao Slovaka Mateja Dela, koji je predao meč.

U finalu je imao veliku podršku ostalih članova srpske ekspedicije i bio je bolji od Makara Nguana iz Kambodže.

FOTO: MUP Srbije

Tako je Srbija već posle drugog dana SP stigla do trećeg zlata. Prvu istorijski medalju za srpske policajce u subotu je osvojio Despić.

Predsednik Organizacionog odbora SP u Roterdamu, Leri Kolins posetio je naša sportiste, istakavši da je oduševljen kako su delovali na otvaranju ali i na sportskim borilištima.

Narednih dana održaće se takmičenja u streljaštvu, tekvondou, karateu i džudou, gde se naša delegacija nada novim odličjima.

BONUS VIDEO: Top 10 najplaćenijih tenisera, zašto je Federer ispred novaka? 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije