in

Rvači Srbije se vratili sa Evropskog prvenstva sa zlatom

Rvači Srbije se vratili sa Evropskog prvenstva sa zlatom

Rvači Srbije nastavili su fantastičan niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Foto: Privatna arhiva

Srpski reprezentativci su se sa Evropskog prvenstva u Bukureštu vratili sa jednim zlatnim odličjem, a titulu prvaka Evrope osvojio je Aleksandar Komarov i to u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

“Osvojena je jedna medalja, ali izuzetno vredna, jer je zlatna”, sumira utiske iz glavnog grada Rumunije selektor naše reprezentacije, Milorad Dokmanac, i dodaje:

“Aleksandar Komarov je do titule stigao sa pet briljantnih pobeda. Da bi osvojio zlato morao je da pobedi olimpijskog šampiona iz Tokija Žana Belenjuka, zatim aktuelnog svetskog šampiona Alija Čengiza iz Turske kao i aktuelnog prvaka Evrope, Mađara Takača. Zbog svega toga, njegov trijumf je na sve ostavio najveći utisak u Bukureštu.”

Dokmanac je posebno pohvalio i nastup Georgija Tibilova, koji je zauzeo peto mesto u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom:

“Od njega su ovaj put bili bolji svetski šampion Čobanu iz Moldavije i odlični ruski rvač Lalaev, koji ga je savladao u borbi za bronzu, ali je Tibilov bio potpuno ravnopravan u tom meču. Ostali naši rvači grčko-rimskim stilom nisu mnogo pokazali. Malo zabrinjava povreda Matea Nemeša, našeg olimpijca koji je morao da preda meč već u prvom kolu zbog povrede prstiju. Tek nakon detaljnih pregleda u Srbiji znaćemo i težinu povrede, ali ima dovoljno vremena za oporavak u narednim mesecima do početka Igara u Parizu.”

U ženskom rvanju nastupili smo sa jednom rvačicom, Fani Nađ u kategoriji do 72 kg, međutim izgubila je u prvom kolu od Ukrajinke i tako završila takmičenje već na startu turnira, a isti učinak imali su i naši takmičari u slobodnom stilu Cabolov i Nurasulov. Na takmičenju u Bukureštu nije nastupio Viktor Nemeš, a prema rečima Dokmanca to je učinjeno iz taktičkih razloga, kako bi se izbegla eventualau povreda koja bi ga sprečila da bude potpuno spreman za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre.

O planovima za nastavak rada reprezentacije Dokamac kaže:

“Sledi nam nedelju dana odmora, a onda se okupljamo u Zrenjaninu. Tamo ćemo trenirati sedam dana, pa odlazimo na međunarodni turnir u Dansku, na još jednu proveru forme za sve naše eventualne olimpijce. Nakon turnira ostaćemo još osam dana u Danskoj, a potom idemo u Poreč, gde ćemo trenirati 10 dana. Završne pripreme za drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre koje s održavaju u Bakuu, odradićemo u Zrenjaninu. U glavnom gradu Azerbejdžana nastupiće sve evropske države, a normu za Olimpijske igre obezbediće samo finalisti. Treći i završni krug kvalifikacija za Igre u Parizu biće održan u Istanbulu početkom maja i sa ovih kvalifikacija prva tri rvača će obezbediti vizu za Pariz”, objasnio je Dokmanac.

Kandidati za nastup na ovim kvafikacionim turnirima su: Giorgi Tibilov, Viktor Nemeš, Aleksandar Komarov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić. Konačni spisak će biti određen nakon priprema u Poreču, a kao sparing partneri i eventualni učesnici ovih kvalifikacionih turnira, u slučaju da se neko od navedenih rvača povredi, biće Aleksa Ilić, Luka Katić, Sebastijan Nađ i Ali Arsalan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije