in

Prvi put u Vlasotincu održan Mali sajam sporta

U VLASOTINCU ispred opštine Vlasotince u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza opštine Vlasotince i lokalne samouprave po prvi put održan je Mali sajam sporta.

FOTO: SSS

Prisutnima se na otvaranju najpre obratio predsednik opštine Vlasotinca Bratislav Petrović, a zatim i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio je na poklon Sportskom savezu opštine Vlasotince lopte koje će Sportski savez opštine Vlasotince u narednim danima podeliti školama.

Na sajmu je prisustvovao veliki broj dece gotovo iz svih škola sa teritorije opštine Vlasotince i imali su prilike da se upoznaju sa granama sporta koje su zastupljene u opštini kao  i sa uspešnim klubovima i sportistima.

Predškolci su vežbali sa Savezom za predškolski sport u okviru projekta “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” dok su osnovci igrali fudbal, košarku,odbojku, šah, stoni tenis, vežbali gimnastiku, atletiku, kik boks..

– Od opštine do opštine susrećemo se velikim brojem mališana željnih druženja i sporta. Tako je bilo i u Vlasotincu. Nasmejana lica deca mnogo govore, a nadam se samo da će svi oni voditi zdrav način života i trenirati neki sport. To je naša misija, da decu izvedemo na pravi put, svi zajedno i roditelji i učitelji i treneri. Deci želim da budu vredni i da dobro rade, a sutra će sigurno postati šampioni, neki u sportu, a neki u drugim oblastima. Sportski savez Srbije će biti tu da pomogne koliko je u našoj mogućnosti – rekao je Davor Štefanek.

– Ovo je još jedna akcija u nizu koju sprovodi Sportski savez opštine Vlasotince u saradnji sa Sportskim savezom Srbije. Pre Malog sajma sporta zajednički smo organizovali Seoske igre Sportskog saveza Srbije i regionalno finale akcije “Sport u policiji”. Nadamo se da će kolege iz Vlasotinca nastaviti sa odličnim radom i u godinama koje dolaze i da ćemo još dugo uspešno sarađivati, a očekujemo da Mali sajam sporta postane tradicionalna manifestacija u Vlasotincu – istakao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

BONUS VIDEO: Menigova majstorija i novi gol Partizana protiv Radnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije