in

Prvi čovek VSS predsedniku Hrvatske poručio da su srpski vaterpolisti najuspešniji u ovom veku

Prvi čovek VSS predsedniku Hrvatske poručio da su srpski vaterpolisti najuspešniji u ovom veku

POVODOM izjave na društvenim mrežama predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj je spomenuo kako izgleda takmičenje kada učestvuju Srbi i Hrvati i kako je Hrvatska postala prvak sveta, predsednik VSS Viktor Jelenić se otvorenim pismom obratio predsedniku Hrvatske.

Viktor Jelenić Foto M. Vukadinović

– Poštovani predsedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću,

Povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj pominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne posmatraju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina.

Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država.

Kao DZ Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i bronzana medalja. Na prvenstvima sveta po jedno zlato, srebro i bronza i na Evropskim prvenstvima dve zlatne medalje.

Od maja 2006. vaterpolosti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dve zlatne i dve bronzane medalje, Hrvatska je na istom takmičenju osvojila po jedno zlato i srebro. Na Svetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i bronzu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronze. Na Evropskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja,po jednu srebrnu i bronzanu, Hrvatska po dve zlatne i srebrne medalje i jednu bronzanu.

Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobednici Lige šampiona, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug.

Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspešnija smo vaterpolo nacija u svetu u ovom veku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primerena i siguran sam da ni jedan vaterpolo funkcioner Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove.

Uostalom, selektor Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz detinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu

Verujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se poredite sa bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati.

S poštovanjem

Viktor Jelenić

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije