in

Prezimenjaci Stefan i Mateja Dodić, osvajači bronze na juniorskom EP

Prezimenjaci Stefan i Mateja Dodić, osvajači bronze na juniorskom EP

MLADI rukometaši iz Vranja Stefan i Mateja Dodić dele isto prezime, a od pre nekoliko dana dele i najveći uspeh srpskog rukometa u novijoj istoriji.

FOTO: Printskrin RTS

Dodići su bili deo juniorske reprezentacije koja je zahvaljujući mladim talentovanim igračima i njihovim trenerima na Evropskom šampionatu osvojila bronzanu medalju, a Stefan je proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

– Krenuli smo da osvojimo tu medalju i da se borimo jer smo posle 17 godina uzeli bronzu, što nam mnogo znači, a videli smo i da našem Savezu znači. Ovo je bitno i za naredne generacije koje tek dolaze – rekao je Stefan za RTS.

NJegov saigrač Mateja svestan je koliko je ovo veliki uspeh.

– Ušli smo u istoriju srpskog rukometa, što je još veći plus za nas i veći razlog da budemo ponosni. Došli smo u Vranje, svi nam čestitaju i lepo je videti da su svi tako ponosni na nas – istakao je Mateja.

NJih dvojica nisu rođaci, već drugovi, a počeli su zajedno da treniraju rukomet sa trenerom Miodragom Nikolićem i od početka se izdvojili kvalitetom.

– Sa 10 godina nas je uzeo i krenuo da nas usmerava. Prvo da budemo dobri ljudi, a tek onda igrači. Da kažemo da nam to sada mnogo olakšava situaciju u reprezentaciji jer se dugo znamo i na terenu ko kako razmišlja – naveo je Stefan, na šta se Mateja nadovezao:

– Ovde smo bukvalno naučili da trčimo. Iz godine u godinu smo svi napredovali i evo do kojeg nivoa smo došli, ali ima još mnogo toga da se radi. Nadam se da je ovo tek početak osvajanja medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije