in

Parastonoteniska reprezentacija Srbije se sprema za Svetsko prvenstvo

NA Svetskom prvenstvu stonotenisera sa invaliditetom, koje će biti održano od 6. do 12. novembra u španskoj Granadi, Srbiju će reprezentovati sedmoro takmičara.

S.B.

To je potvrdio Zlatko Kesler, selektor našeg nacionalnog tima parastonotenisera, i naglasio da se petoro srpskih reprezentativaca direktno plasiralo kao i da su stigle dve vajld karte.

– To je dobro, jer ćemo imati više mogućnosti u dublovima i miksovima a očekivanja su da osvojimo bar jednu medalju – kaže selektor Kesler. – Svetsko prvenstvo se igra po novim pravilima, pa su umesto ekipnog dela u takmičenje uvršteni dublovi u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i miksovi.

Na planetarnu smotru direktno su se plasirali Borislava Perić – Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća (Spin, Novi Sad), Goran Perlić (K2, Zrenjanin) i Ana Prvulović (Neos, Novi Sad) a vajld karte su dobili Mladen Ćirić (Tvrđava 021, Novi Sad) i Sanja Mijatović (Spin).

Naši paraolimpijci su u okviru priprema odradili sedmodnevni kamp u Novom Sadu sa delom reprezentacije Poljske i zatim otputovali u Laško, gde treniraju zajedno sa selekcijama Slovenije, Slovačke, Engleske i Hrvatske.

– Plan je da u oktobru organizujemo još dva sedmodnevna trening kampa u Novom Sadu sa reprezentativcima Holandije i Belgije. Cilj je da na Svetsko prvenstvo odemo što je bolje moguće spremniji – kaže Kesler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije