in

Oglasila se Ivana Vuleta nakon drame u finalu, pa progovorila o kraju karijere

Oglasila se Ivana Vuleta nakon drame u finalu, pa progovorila o kraju karijere

SRPSKA atletičarka Ivana Vuleta izjavila je da neće pognute glave da napusti Svetsko prvenstvo u Judžinu na kome je u skoku udalj osvojila sedmo mesto.

Screenshot / RSI

Vuleta je osvojila sedmo mesto pošto je ostvarila skok od 6.84 metra. Ona je na društvenim mrežama objavila sliku trećeg skoka, koji joj je poništen zbog minimalnog prestupa.

– Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali… Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi – napisala je Vuleta na svom Instagram nalogu.

 

Ona je priznala da svoju karijeru privodi kraju.

– Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić – napisala je srpska atletičarka.

Vuleta je istakla da je sport više od medalja.

– Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada, ali je ulog kod svih isti – daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi – zaključila je srpska atletičarka.

Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki Malaiki Mihambo koja je skočila 7,12 metara.

BONUS VIDEO: Poruka Ivane Vulete Španović  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije