in

Održan Bajk festival, a na njemu i kvalifikacije za Olimpijske igre

NA petom po redu „Petrovaradinska tvrđava bajk festival“, minulog vikenda se u 15 starosnih kategorija takmičilo više od 250 biciklista iz Srbije, regiona i evropskih država, Švajcarske, Rumunije, Češke, Austrije, Grčke, Mađarske i Norveške.

M.Stepanović

Najzanimljivija trka, svakako, bila je jedina međunarodna UCI biciklistička trka održana ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U elitnoj trci „planinaca“ trijumfovao je Austrijanac Maksimilijan Fidl, drugo mesto osvojio je Žombor Palumbi iz Mađarske, a treće Andrin Ges iz Švajcarske.U konkurenciji dama pobedila je Aleksandra Adam iz Grčke, drugo mesto osvojila je takođe Grkinja Marija Eirini a treće Dunja Ivanova.

Juniorsku trku obeležili su pobednik, Norvežanin Marius Aon kao i srpski takmičari Damjan Stanišić i Viktor Trmčić, koji su osvojili drugo i treće mesto. U konkurenciji juniorki, trijumfovala je naša takmičarka, Gala Ratković.

Manifestaciju su organizovali Biciklistički klub Novi Sad, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije