in

Od 15. do 23. januara u Paraćinu

OMLADINSKI šahovski klub „Paraćin“ najavio je kao organizator početak tradicionalnog Zimskog šahovskog festivala „Paraćin 2024“ koji će trajati od 15. do 23. januara na bazenima „Prestiž“ u tom gradu.

Foto: Privatna arhiva

U okviru festivala biće održana četiri takmičenja i to Međunarodni turnir “Prestiž 2024” – OPEN A (15 – 23. januar),  Međunarodni  OPEN B u istom terminu, Brzopotezni turnir “Memorijal Aleksandar Aca Stojanović” koji je planiran za subotu, 20. januar i Otvoreni rapid turnir dan kasnije.

Foto: OŠK Paraćin

Na glavnoj manifestaciji, kako je najavio u ime organizatora Saša Jevtić, internacionalni sudija i FIDE majstor i trener, nastupiće preko 120 igrača iz oko 25 država, sa nekoliko kontinenata.

– Pored ostalih, imaćemo učesnike iz Australije, Novog Zelanda, Indonezije, Mongolije, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kazakhstana, Južne Afrike… Otvaranje festivala je u ponedeljak, 15. januara u 15.45 časova, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i šahovskih saveza – navodi Jevtić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije