in

Naši policajci briljiraju na Svetskom prvenstvu

Naši policajci briljiraju na Svetskom prvenstvu

NOVI sjajan dan za srpske policajce na Svetskim igrama u Roterdamu. Posle LJubiše Momčilovića koji je u streljaštvu osvojio zlatnu medalju u konkurenciji, verovali ili ne, čak 92 strelca, usledila su takmičenja u džudou.

FOTO: MUP Srbije

Pančevac Branko Borenović danas je imao čak četiri borbe, sve četiri je pobedio, osvojivši zlato.

Zabeležio je pre podne dve pobede u kvalifikacijama (God Bike Holandija, pa Uganbajer Dalatiseren iz Mongolija), a onda je bio fenomenalan protiv ljubimca domaće publike u polufinalu, Holanđanina Durge Mikea. Čak tri puta ga je izbacio sa tatamija i sudije se nisu dvoumile.

U finalu za rivala je imao snažnog Austrijanca Mihaela Niederorfer. Nije bilo lako, ali je Borenović uspeo jednim sjajnim zahvatom da obezbedi ipon i zasijala je šesto zlato.

Borenovića su sa tribina bodrili vođa naše delegacije Aleksandar Milovanović, asistent Branko Aleksić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, karatisti Slobodan Bitević i Brankica Negovanović, kao i ceo tim strelaca.

Strelac LJubiša Momčilović bio je bolji od sjajnih takmičara iz Sjedinjenih Američkih Država, Portugala i Španije, koji su mu bili najveći rivali za medalju.

FOTO: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao je obojici, istakavši da su zlatne medalje potvrda da su srpski policajci maksimalno spremni i da na najbolji način služe svojoj zemlji bilo gde da se pojave.

Za večeras se čekaju konačni rezultati u streljaštvu u pokretu, gde je konkurencija strahovita, ali se naš srpski tim nada da će takođe osvojiti medalju.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije