in

Na Kalemegdanu otvoreno posebno Svetsko prvenstvo u odbojci

Na Kalemegdanu otvoreno posebno Svetsko prvenstvo u odbojci

Spektaklom na Kalemegdanu u subotu uveče svečano je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci, za uzrast srednjoškolaca. U Beograd je stiglo čak 29 zemalja, a 28. aprila uveče biće poznati prvaci sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

FOTO: Ministarstvo sporta

Uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića, gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića, predsednika ISF Lorana Petrinke i pred preko 1.000 odbojkaša i odbojkašica i njihovih profesora, svečano je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce. Posle velikog vatrometa, svi učesnici su izašli na teren KK Partizan i uz muziku zajedno se družili i igrali.

FOTO: ISF

– Beograd je centar svetskog školskog sporta. Predivne su ovo stvari i kada vidim ovoliko osmeha i radosti dece na otvaranju, zaista sam ponosan. Uz Evropske zemlje tu su i Bahrein, Saudijska Arabija, Kina, Uganda i mnoge druge države. Slede nam utakmice i neka pobede najbolji. Hvala na podršci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji itekako ceni sport i ulaganja su velika. Mi smo tu da opravdano očekivanja i da se o Srbiji i Beogradu lepo čuje – istakao je predsednik saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković. 

FOTO: ISF

I definitivno mečevi će se igrati u čak osam dvorana i hala. Bogat program odbojke Beograđani će besplatno moći da gledaju u sledećim dvoranama: Ranko Žeravica, Master, Vizura, Pinki, Corn, sala Zavoda za sport u Košutnjaku, Bele vode i Hala sportova Žarkovo. Finalni meč devojaka biće održan u nedelju 28. aprila u Hali Master od 16.30 lasova, dok je finale dečaka zakazano za 19.00.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije