in

Mićić bez premca u 2023. godini

RVAČKI savez Srbije na drugoj redovnoj sednici Upravnog odbora proglasio je najbolje u 2023. godini. Protekla godina bila je veoma uspešna za srpsko rvanje, a naši reprezentativci nastavili su kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Foto: Rvački savet Srbije

Za najboljeg rvača izabran je Stevan Mićić, koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatnu medalju slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma. Bila je to prva titula svetskog prvaka u slobodnom stilu za Srbiju u istoriji, a Mićić je ovim trijumfom obezbedio i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Najuspešniji klub je Proleter iz Zrenjanina, za najboljeg trenera imenovan je Vojislav Trajković, član stručnog štaba reprezentacije i trener Zrenjaninaca. Najbolji sudija u protekloj godini je Nemanja Tomić, a nagrada za najboljeg sportskog radnika otišla je u ruke Đorđa Kalanovića.

Upravni odbor Rvačkog saveza Srbije proglasio je najbolje u svim uzrasnim kategorijama kao i u ženskom rvanju. U grčko-rimskom stilu nagrađeni su: Gerogi Tibilov (seniori), Aleksa Ilić (U23), Andrija Mihajlović (U20), Stevan Kojić (U17), Balaž Ujhelji (U15) i Milan Marić (veterani). U konkurenciji dama najuspešnije su: Fani Nađ (seniorke i U23), Maša Perović (U20), Evelin Ujhelji (U17) i Ivana Garić (U15).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije