in

Kraj šahovskog takmičenja u Paraćinu (FOTO)

Kraj šahovskog takmičenja u Paraćinu (FOTO)

VELEMAJSTOR Ivan Ivanišević opravdao je ulogu favorita kao prvi nosilac turnira i sa 6,5 poena osvojio prvo mesto u OPEN konkurenciji polufinala Pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu, završenom sinoć u Paraćinu.

Foto: ŠS Srbije

Drugoplasirani Suat Atalik osvojio je takođe 6,5 poena, ali je imao nešto slabije dodatne kriterijume. Pehar za treće mesto pripao je IM Nikoli Radovanoviću, dok se četvrte “vize” za državni šampionat domogao velemajstor Aleksandar Kovačević.

Rezerve su velemajstor Vjačeslav Tilčejev i IM Novak Čabarkapa.

U ženskoj konkurenciji, Vera Vujović, mada je izgubila u prvom kolu, uspela je da do kraja turnira sakupi 6,5 poena iz sedam partija i da kolo pre kraja obezbedi sebi prvo mesto.

Foto: ŠS Srbije

Drugo, treće i četvrto mesto, te ulaznicu za Šampionat Srbije osvojile su Jovana Srdanović, Viktoria Bukhteeva i Anastasia Grozdanović.

Na ceremoniji zatvaranja nagrade najboljima uručili su Dragan Lazić, predsednik ŠS Srbije i Nebojša Baralić, generalni sekretar ŠS Srbije. A da sve protekne kako treba, odnosno za besprekornu organizaciju pobrinuo se Saša Jevtić, direktor takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije