in

Karate klub Jagodina osvojio 13 medalja

Karate klub Jagodina osvojio 13 medalja

Na 47. Međunarodnom turniru u Rušeu kod Maribora u Sloveniji takmičari Karate kluba “Jagodina” osvojili su pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje.

FOTO: Privatna arhiva

Na turniru je učestvovalo 28 takmičara Karate kluba “Jagodina”. Zlatne medalje osvojili su li su Novak Kocić, Tijana Spasić, Luka Zuvić, Mateja Savić i Anđela Miletić, srebrnim odličjima okitili su se Tijana Spasić u seniorskoj konkurenciji, Petar Milošević, Isidora Živić, Lazar Dimitrijević, Tea Trifunović i Mihajlo Krstić, a bronzane medalje osvojili su Mina Anđelković i Anđelina Petrović.

– Konkurencija je bila izuzetna. Bilo je takmičara iz Srbije, Mađarske, Slovenije Češke i Rumunije. Rezultati su za nas odlični. Nastupili smo u sastavu reprezentacije, jer je bilo klubova iz Beograda, Šapca i drugih gradova. U generalnom plasmanu, karatisti iz Srbije osvojili su prvo mesto. Deca su izuzetno dobro radila na takmičenju, a takođe i dobro su se provela jer su imala priliku da obiđu Ruše i Maribor odakle nose prelepe utiske. Mislim da smo dostojno predstavili jagodinski karate i naš grad, tako da se i u Jagodini čulo za Sloveniju. Ovo je odličan pripremni period za prvenstvo Srbije, a, takođe, u aprilu imamo i prvenstvo Evrope našeg Šotokan karate saveza. Neki od ovih takmičara koji su osvojili medalju nastupiće na Evropskom prvenstvu – ocenjuje trener Dragan Gligorijević.

Sledeće takmičenje Karate klub Jagodina očekuje 24. marta u Subotici.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije