in

IZRAEL U ŠOKU: Usred rata u Gazi, vest koju niko nije očekivao

U poslednje dve godine, rat u Ukrajini je “proizvodio” brojne sportske vesti koje su počinjale rečima “Rusija je suspendovana, njena reprezentacija ne može da se takmiči u…”. Sada je red došao na Izrael.

FOTO: Tanjug/AP

Rat u Gazi, odnosno izraelska vojna intervencija nakon velikog napada palestinske organizacije HAMAS na jevrejske kibuce i nekoliko gradova, dosad nije imao veće sportske posledice, osim što klubovi iz Izraela trenutno kao domaćini igraju u drugim zemljama, pa tako Makabi iz Tel Aviva svoje “domaće” mečeve igra u Beogradu.

Međutim, sada je Međunarodna hokejaška federacija zabranila učešće Izraelcima na internacionalnim takmičenjima. Objašnjenje za ovu odluku je – “strah za bezbednost”.  Reprezentacija Izraela trebalo je da učestvuje na Svetskom prvenstvu, i to u drugoj diviziji, grupa A, ali ova odluka najviših hokejaških instanci znači da će šampionat planete proći bez suspendovanih Izrealaca.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije