in

Formula 1 će sledeće godine biti kao nikada pre

MEĐUNARODNA automobilska federacija (FIA) objavila je danas kalendar za narednu sezonu Formule 1, na kojem se nalaze rekordne 24 trke, a rekord će biti postavljen iako je Rusija izbačena kao lokacija za takmičenja.

FOTO: Tanjug/AP

Šampionat će početi u Bahreinu petog marta 2023. godine, da bi zatim usledile trke za Velike nagrade Saudijske Arabije (19. mart) i Australije (2. april).

Nadmetanje u Kini na programu je 16. aprila, a u Azerbejdžanu dve nedelje kasnije. U Majamiju će se voziti 7. maja, a “Emilije Romanje” 21. maja.

F1 vožnja u Monaku je na programu 28. maja, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije u Kanadi.

U julu će biti vožene četiri trke. U Austriji će biti vožena drugog jula, 9. jula u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a nedelju dana potom u Belgiji.

Šampionat F1 će posle letnje pauze biti nastavljen 27. avgusta u Holandiji. Sledi nadmetanje u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.

Trka u Kataru biće održana 8. oktobra, a u američkom Ostinu 22. oktobra, a u Meksiku nedelju dana kasnije.

Takmičnjenje u Brazilu biće održano petog novembra, a u Las Vegasu u subotu 18. novembra, dok će finale Formule 1 biti u Abu Dabiju osam dana kasnije.

“Prisustvo 24 trke u kalendaru F1 2023. godine je dodatni dokaz rasta i privlačnosti sporta na globalnom nivou. Dodavanje novih trka i zadržavanje tradicionalnih mesta pokazuje da FIA dobro upravlja sportom”, naveo je predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju – Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije