in

ČUDO NEVIĐENO! Stogodišnjak skakao u vodu na Svetskom prvenstvu u Dohi (VIDEO)

ČUDO NEVIĐENO! Stogodišnjak skakao u vodu na Svetskom prvenstvu u Dohi (VIDEO)

Trenutno se održava Svetsko prvenstvo u Dohi u vodenim sportovima, a jedna vest je sa oduševljenjem prihvaćena u celom svetu.

Foto: EPA

Naime, specijalnog gosta, stogodišnjeg Tagi Askari je uspeo da učini nešto što niko nije očekivao, da izvede skok u vodu. 

Iranac je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na prvim Azijskim igrama 1951. godine, a Askari nikada nije prestao da se bavi tim sportom.

– Volim ronjenje od tinejdžerskih dana do danas. Uvek sam voleo ronjenje. Ništa se nije promenilo od 1951. do sada, osim mog nastupa! Kada sam se takmičio na nacionalnom nivou, poslednje prvenstvo sam imao kada sam imao 41 godinu. Osvojio sam zlatnu medalju na nacionalnom nivou, a posle toga sam se oprostio od sporta, ali bar sa zlatnom medaljom. U vreme kada su takmičenja bile u Teheranu 1974. godine, kineski plivači su ušli u ovaj prelep sport i počeli su mnogo da napreduju – jednostavno nismo mogli da ih uhvatimo jer smo ostali na istom nivou na kom smo počeli – izjavio je Askari.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije