in

Borci doneli sedam medalja u domovinu!

ODLIČAN početak godine za srpske sportiste. Međunarodni Kyokušhinkai turnir “Išiban kup” održan je za vikend u poljskom gradu Vroclavu.

FOTO: Kyokošinkai saveza Srbije

Ovaj tradicionalni, a prvi turnir u 2024. godini je okupio  oko 350 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a Srbiji je pripalo čak 7 medalja.

– Ništa lepše nego kada godinu počnete sa medaljama. Pripremali smo se jako za ovo takmičenje i vratilo nam se uspesima. Učesće su uz Srbiju uzele i reprezentacije Poljske, Francuske, Austrije, Nemačke, Ukrajine i Slovačke, zaista evropska elita. Sjajne borbe su iza nas. U juniorskoj konkurenciji do zlatnih medalja stigli su juniori Pavle Pavlović, Selena Stanimirović, Mihailo Tešić i Ognjen Garić. Srebro su osvojili Marko Šijan i Vasilije Arsenijević. A u seniorskoj konkurenciji Uroš Ivković, pokazao je svu svoju snagu, osvojivši zlato – istakao je Žarko Petković, predsednik Kjokušinkai saveza Srbije.

FOTO: Kyokošinkai saveza Srbije

Ovaj uspeh nije slučajnost. U ovom sportu uspešno se organizuju kampovi po Srbiji.

A Kjokušinkai Beograd, organizovao je uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i pripreme u Crnoj Gori, kao i promocije ovog sporta na Zlatiboru i nekoliko manjih gradova u Srbiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije