in

beogradski atletski miting slobodan branković pariz 2024 atletika najnovije vesti

beogradski atletski miting slobodan branković pariz 2024 atletika najnovije vesti

Novozelandski atletičar Tomas Volš postavio je danas novi rekord takmičenja na beogradskom atletskom mitingu u disciplini bacanje kugle sa rezultatom 21,91 metara.

atletika

Iza Volša ostali su Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine na drugom mestu, dok su Hrvat Filip Mihaljević i Tsige Duguma iz Etiopije podelili treću poziciju. Volš je dvostruki svetski šampion u bacanju kugle u dvorani (2016. i 2018.) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Nove rekorde mitinga postavili su još Tsige Duguma u trci na 800 metara, Emanuel Matadi iz Liberije u trci na 60 metara, Andrea Miklos iz Rumunije u trci na 400 metara, dok je Greta Kerekes iz Mađarske u trci na 60 metara sa preponama izjednačila rekord mitinga. Mesud Pezer postavio je novi nacionalni rekord u bacanju kugle, Aldin Ćatović istrčao je novi nacionalni rekord za mlađe juniore u trci na 1500 metara, dok je Aleksa Kijanović izjednačio državni rekord u trci na 60 metara.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković istakao je da je ponosan na ostvarene rezultate atletičara.

 – Sa velikim ponosom i zadovoljstvom moram istaći da smo održali još jedan veliki atletski sportski događaj u našoj Atletskoj dvorani koja je jedinstvena na Balkanu. Asovi “kraljice sportova” pokazali su svoje umeće i zasluženo stigli do naslova šampiona. Imali smo četiri rekorda mitinga i oborena tri nacionalna rekorda – rekao je Branković.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA NAKON SVETSKOG ZLATA: Toliko dugo maštaš i sanjaš, ali uvek nedostaje nešto

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije