in

“Žene su često HRABRIJE od muškaraca”

“Žene su često HRABRIJE od muškaraca”

Anita Mančić u filmu i seriji “Vera” tumači lik njene majke. Ono što joj se najviše dopalo je to kako su Vera i njena majka završile, a takođe naglašava da je test napisan vrlo kvalitetno.

– Dopale su mi se i uloga i ekipa, ali najviše mi se dopao kraj Vere i njene majke. Napisan je dramski i vrlo kvalitetno. Uvek ulaziš u posao s dozom rizika, ali je tekst osnovna stvar od koje se kreće – kaže Anita za “Kurir”.

Pročitajte još: Kako je izgledala prava VERA PEŠIĆ? Za njene sposobnosti se nadaleko čulo, ali kažu da joj je najveća GREŠKA bila to što se zaljubila (FOTO)

Anita otkriva da o Veri nije znala mnogo, ali da je ona fantastična žena koja je obeležila našu istoriju.

– Nisam znala toliko detalja o njoj. I bilo mi je drago da se neko setio i pozabavio jednom od tih fantastičnih žena iz naše istorije. Svesne smo da živimo na Balkanu i koliko god se trudili da budemo neko moderno društvo, ne možemo da pobegnemo od tog balkanskog mentaliteta. Čak i žene koje su na pozicijama postanu ti balkanski muškarci. Mnogo je više muških likova, kao da sve postoji samo zbog njih. Žene se ne razumeju, nisu zanimljive, ni interesantne, retko kad je ženski lik glavni. A postoji mnogo žena o kojima bi moglo toliko toga da se ispriča i koje su vrlo često hrabrije od muškaraca. I kod nas i u svetu – dodaje glumica za “Kurir”.

Kaže da još uvek nije odgledlaa film, a razlog je taj što ne voli da gleda sebe na ekranu.

– Nisam odgledala film. U principu, ne volim da gledam sebe na ekranu. Pročitam scenario i to je rezon po kom odlučujem šta ću da igram. A serije gledam tek kad prođu, u nekoj reprizi – ističe Anita.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU