in

Zbog udaje za princa žrtvovala karijeru, pa nakon toga i sreću

Zbog udaje za princa žrtvovala karijeru, pa nakon toga i sreću

”Grejs Keli je sve što je potrebno da znate da Holivud postoji” – zapisao je davno kritičar Dejvid Tomson

Bila je i ostala, sinonim za gracioznost, ikona stila, elegancije i ženstvenosti. 

Prošlo je četiri decenije nakon njene tragične smrti, i gotovo 70 godina od njene poslednje uloge.

Svoju karijeru gradila je iz svog voljenog NJujorka, u koji je došla sa 18 godina i upisala Američku akademiju 

dramskih umetnosti. Ironično, Grejs Keli nikada nije volela Los Anđeles i “holivudsku površnost i grabežljivost”.

Foto: Profimedia

Pročitajte još: Unuka GREJS KELI otvorila Šanelovu reviju na do sada neviđen način: Lepa ŠARLOT se pojavila na konju (FOTO)

Poslušno je i temeljno radila na svom filadelfijskom akcentu, uvek dolazila na vreme na snimanja, znala tekst napamet, a takav stav zadržala je tokom cele karijere, čime je otopila srce i najmrzovoljnijeg holivudskog reditelja-  Alfreda Hičkoka.

– Zahvaljujući Alfredu Hičkoku naučila sam da scene ubistva treba snimati kao ljubavne scene, a ljubavne kao one ubistva – govorila je Grejs o svom najdražem saradniku.

Osim profesionalizma po kome će ostati čuvena, plavokosa lepotica je na Akademiji usvojila još jedan “obrazac” -zaljubljivanje u mnogo starije i, neretko, oženjene muškarce. NJena prva ljubav bio je profesor na Akademiji Don Ričardson, ali ta veza nije dugo potrajala.

Foto: Profimedia

U međuvremenu, Kelijeva je skupljala aplauze, pohvale, dobila Oskar za “Provincijalku”, zaljubljivala se u svoje partnere- Reja Milanda, Binga Krozbija, Vilijema Holdena… U Holivudu je doživela filmsku bajku, a onda, u maniru svog voljenog Hičkoka, napravila neočekivani obrt – udala se za princa Renijea i u 27. godini rekla zbogom glumi.

Pročitajte još: Koga je MEGAN MARKL LJUBILA PRE PRINCA HARIJA? BIVŠI MUŽ vojvotkinje od Saseksa, drugi brak je sklopio samo par meseci nakon njenog (FOTO)

Foto: Profimedia

Grejs Keli je u palatu Grimaldijevih donela glamur, i proslavila kneževinu Monako mnogo dalje od njenih granica. Dok je ceo svet čekao da se jednog dana vrati u Holivud, prava princeza je živela porodičnim životom sa suprugom i troje dece, sve dok 13. septembra 1982, u 52. godini, nije sletela automobilom u smrt. NJena 17-godišnja ćerka Stefani prošla je sa lakšim ozledama, ali je slavna glumica za volanom automobila doživela moždani udar, i umrla dan posle stravične nesreće.

Najvoljenija holivudska plavuša sahranjena je u katedrali u Monaku, a 75-minutnu posmrtnu ceremoniju uživo je gledalo oko sto miliona ljudi širom sveta.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU