in

Veoma je prosto, a naviku neguje od kad je bila dete

Kraljica Elizabeta ušla je 97. godinu života i uprkos zdravstvenim problemima koji dolaze sa starošću, činjenica da je proživela skoro ceo vek pokreće mnoga pitanja o njenj ishrani i životnim navikama.

Kraljicin bivši privatni kuvar Daren Mekgrejdi nedavno je na svom jutjub kanalu otkrio šta to žena na čelu najmoćnije kraljevine 21. veka jede svaki dan. Verovali ili ne, to su sendviči sa džemom. Omiljeni ukus joj je jagoda i to specijalno ubrana za nju u njenom dvorcu Balmoralu u Škotskoj.

Foto: Pixabay

“Kraljici su kao devojčici u dečjoj sobi posluživali peciva s džemom. Danas u njima uživa uz popodnevni čaj”, kaže on.

Sendviči se prave od hleba s malo maslaca i namazanog džema, a potom se seku u oblik krugova veličine starog britanskog penija.

A osim džema od jagode tu su i sveže jagode kao jedna od omiljenih stvari njenog Visočanstva.

Pročitajte još: Kraljica Elizabeta propušta istorijski događaj: Prvi put za 70 godina vladavine

“Kraljica bi jela jagode tri ili četiri večeri tokom nedelje dok im je trajala sezona. A nije bila presrećna ako bi joj iko ponudio bobičasto voće koje nije u sezoni”, zaključio je.

Pored toga, ona voli voli jednostavne obroke za ručak, često uživajući u tanjiru ribe i povrća. Bivši kraljevski kuvar rekao je za “House and Garden” da bi tipičan ručak za kraljicu bio dover đon na posteljici od uvelog spanaća.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU