in

U koje vreme bi trebalo da vežbaju ŽENE, a u koje MUŠKARCI za najbolje i najbrže rezultate?

U koje vreme bi trebalo da vežbaju ŽENE, a u koje MUŠKARCI za najbolje i najbrže rezultate?

Fizička aktivnost jedna je od najbitnijih stvari za celokupno zdravlje organizma. Svima je poznato da je potrebno vežbati minimun 2 puta nedeljno a sada naučnici otkrivaju i tačnu satnicu koja je najbolja za vežbanje.

Istraživači, na čelu sa profesorom Polom Arsierom sa koledža u Njujorku, sproveli su istraživanje u kojem je učestovavlo 30 žena i 26 muškaraca. Cilj ovog istaživanja  bio je da se utvrdi koje je vreme najbolje za vežbanje, odnosno u koje vreme se postižu najbolji rezultati.

Muškarci i žene koji su učestvovali u istraživanju uključeni su u program vežbi i ishrane koji je trajao 12 nedelja. Plan ishrane sadržao je 4 obroka dnevno, a program vežbi i satnica menjali su se na svaka četiri dana.

Foto: Unsplash

Jedna grupa trenirala je između 6:30 i 8:30 ujutru. Oni su trenirali pre doručka, dok je druga grupa koja je trenirala između 18:30 i 20:00 časova morala jedan obrok da ostavi za posle treninga.

Pročitajte još: Zategnite ZADNJICU i izvajate noge za DVE NEDELJE: Svako veče ponovite ovih 9 čučnjeva koje ćete obožavati (VIDEO)

Nakon završenih 12 nedelja testiranja istraživači su došli do sledeći rezultata:

Žene koje žele da izgube salo sa stomaka i bokova trebalo bi da vežbaju ujutru, dok žene koje žele da povećaju mišićnu masu, izdržljivost i snagu trebalo bi da vežabju u popodnevnim časovima.

Sa muškarcima su rezultati bili obrnuti. Oni koji žele da izgube obim stomaka trebalo bi da treniraju u popodnevnim časovima, a za povećanje mišićne mase potrebno je vežbati ujutru.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU