in

U Beču otkrivena nova životinjska vrsta (FOTO)

Nove vrste životinja se obično otkrivaju na ekspedicijama u neistraženim šumama ili na dnu okeana.

Međutim zoološki vrt Šenbrun u Beču je saopštio da je morski biolog otkrio novu vrstu rakova u njihovom morskom akvarijumu i u filterskom postrojenju terarijuma.

Pročitajte još: Primitivni nomadi su napravili precizan astronomski sat: Da li su došli sa ORIONA?

Nova vrsta je godinama živela u Beču

– Već godinama gledamo kako ti rakovi plivaju u vodi kada kontrolišemo bazene ili hranimo ribe. Uglavnom se kreću u jatima, veličine su do 6,1 milimetar i značajno su se namnožili – objašnjava Anton Vajsenbaher rukovodilac zoološkog odeljenja u Šenbrunu.

Nova vrsta Foto: Helmut Goldamer

Poreklom su iz Indo Pacifika

Nedeljama su se vršila istraživanja rakova pod mikroskopom. Svaki deo tela upoređen je sa 107 srodnih vrsta rakova. Upadljive razlike u broju, dužini i debljini segemnata doveli su do zaključka da je u pitanju nova vrsta koja je dobila naziv po mestu pronalaska “Heteromusis schoenbrunnensis”.

Rakovi 20 godina žive u Beču!

Rakovi vervatno potiču iz Indo-Pacifika i dospeli su u bečki zoološki vrt pre 20 godina kada se uređivao morski akvarijum.

Pročitajte još: Ivanov je pokušao da oplodi šimpanze LJUDSKOM SPERMOM, a cilj je bio jedan! Šta se KRILO iza NAJOZBILJNIJEG svetskog projekta! (VIDEO)

Ovo je druga vrsta životinja koja je otkrivena u Šenbrunu. Naučnici su 2010. godine otkrili novu vrstu tropskog puža sa Bornea koji je dobio naziv po tadašnjem zameniku direktora zoološkog vrta, Haraldu Švemeru, “Schwammeria”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU