in

Tri najgore stvari koje nesvesno radimo dok se UMIVAMO

Za mnoge ljude pranje lica je rutinska stvar.

Nesvesno, tokom umivanja mnogi prave greške, koje mogu da utiču na zdravlje i lepotu kože. Obratite pažnju, da li i vi grešite?

Dermatolog dr Erin Gilbert navodi šta je to što najčešće radimo, a time štetimo našoj koži.

Pročitajte još: Loša navika zbog koje možemo da dobijemo BORE: Kozmetičarka objašnjava zbog čega NE TREBA umivati lice UJUTRU (VIDEO)

1. Ne perete lice redovno

Neki ljudi ne peru lice svaki dan jer misle da će time ukloniti prirodna ulja koja štite i vlaže kožu. To je na neki način istina. Ipak, ako se ne umivate redovno na koži se nakuplja suvišna masnoća koja može izazvati upale i pojavu akni. Lice treba prati svaki dan, a ponekad i do dva puta dnevno.

2. Koristite iste proizvode i leti i zimi

Naime, leti bi trebalo koristiti jače proizvode za čišćenje lica koji pene. Takođe možete koristiti i one sa salicilnom kiselinom ako imate problema s aknama.

Zimi koristite nežnije gelove za čišćenje koji nemaju toliko sapuna u sebi. Naime, zimi vam treba bolja zaštitna barijera jer je koža izložena hladnoći.

3. Agresivni ste prema koži

Ako prečesto koristite proizvode za čišćenje lica u kombinaciji s drugim grubim metodama čišćenja možete skinuti prirodni zaštitni sloj kože. Tada ona postaje iziritirana, osetljiva na spoljne uticaje, šmiku i podložna upalama, piše “Business Insider”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU